Print this page
Podcast, per què hauries incloure-ho en la teva estratègia de continguts
02 Mar 2020

Podcast, per què hauries incloure-ho en la teva estratègia de continguts

By 
(0 votes)

Podcast, per què hauries incloure-ho en la teva estratègia de continguts:

En un món digital tan saturat, comptar amb una pàgina web i una estratègia de continguts en xarxes socials i bloc ja no és suficient. La forma de connectar amb els teus prospectes canvia, i això és una cosa que les empreses han de tenir clar.

En l'estudi anual sobre tendències digitals que realitza l'agència espanyola IAB, ja s'apuntava cap a un nou ús per al format d'àudio podcast. Exactament l'agència espanyola va dir el següent: "Les marques oferiran cada vegada més continguts en format podcast per a entrevistes, continguts d'opinió ..."

Doncs bé, les prediccions van ser certes i les estratègies de podcast en màrqueting digital s'han situat en el punt de mira de les empreses per adaptar el seu pla de creació de continguts i oferir als seus usuaris un format d'àudio, que d'altra banda és conegut per tots.

Quines són les pricipals avantatges de l’podcast

Abans de conèixer els beneficis que el podcast pot aportar-nos és bo conèixer les seves característiques bàsiques d'aquest producte o servei:

Es tracta d'un tipus d'àudio a la carta.

És un format d'àudio digital, generalment mp3 o wav, que pot combinar música i veu.

El contingut més habitual són: notícies, continguts didàctics, tutorials, consells o entrevistes.

Els podcast s'allotgen en un web per ser descarregats, reproduïts o en alguns casos editats.

Possibilita la subscripció i es tracta d'un contingut sota demanda.

Pel que fa a les pròpies avantatges dels podcasts són les següents:

És econòmic de produir. A diferència d'una webserie o vídeos de brand content, els àudios exigeixen menys inversió i temps per al seu llançament.

No li afecten ... els canvis de domini, hosting o caiguda de servidors ja que es tracta d'un arxiu descarregable.

La portabilitat és clara. L'usuari pot descarregar, escoltar i emportar-se el fitxer en el seu smartphone o tablet per reescucharlo des de qualsevol lloc.

Es tracta d'un tipus de contingut atemporal ja que l'usuari pot descarregar-lo i escoltar-lo tantes vegades com vulgui.

Filosofia multitasking. El podcast, a l'ésser un arxiu d'àudio, permet simultaniejar amb altres tasques alhora que s'escolta.

Els podcasts no tenen horari, són a la carta.

Permeten la fidelització de la teva audiència. A l'ésser fàcil d'escoltar, descarregar o portar sempre amb tu es converteix en un actiu molt útil per a les empreses i per als potencials clients.

Facilita el posicionament d'una marca en un determinat sector. Com passa amb altres formats dins de l'estratègia de continguts, el podcast ofereix informació atractiva i útil per a un determinat grup de persones que encaixen amb el perfil de la seva audiència tipus, és a dir es tracta de la seva buyer persona.

La veu és sinònim de proximitat i confiança, per tant el percentatge de conversió en l'estratègia de màrqueting és més gran.

Objectius que pots cobrir amb podcast en la teva estratègia de continguts

La incorporació de l'podcast en la teva estratègia de continguts pot ajudar-te a aconseguir els teus objectius. Descobreix quins objectius pots cobrir desenvolupant una estratègia de podscast.

Ser trending

L'oportunitat de desmarcar de la competència i oferir alguna cosa diferent és un plus afegit per al mercat globalitzat actual. El món digital exigeix ​​una constant innovació per connectar amb el teu públic i la competència aquest format d'àudio encara no és gran, així que aprofita el moment per posicionar com trending.

La veu com a element seductor

Tots sabem que la veu és un element de seducció més gran que les paraules escrites. A més de les esmentades anteriorment avantatges de el format àudio (atemporalitat, multitasking, etc.).

Estar en el moment adequat en el lloc adequat

Aquesta és una realitat lligada a el periodisme i cada vegada més a les estratègies de continguts digitals. El teu audiència vol l'últim de l'últim i no vol esperar que tinguis llest un nou post escrit al bloc o un vídeo tutorial en xarxes socials. La ràpida producció d'un podcast et pot permetre conquerir una quota de mercat abans que ho faci la competència.

Facebook i Instagram, grans impulsors de l'renaixement de podcast el 2017

Facebook va donar un pas a el front llançant 4 podcasts segmentats per sectors en els que proporciona dades curioses i fa llum sobre com poden treure-li més partit les empreses a Instagram, tot això lligat a unes paraules clau. I de pas va servir com acostament a el format d'àudio, tota una declaració d'intencions.

En els quatre podcast informatius que va llançar Facebook s'analitzen els perfils d'usuaris dels quatre sectors que consideren més dinàmics en les seves xarxes socials a nivell de màrqueting (automoció, productes de cosmètica, viatges i esports). Aquests podcast de Facebook són un clar exemple de com les empreses poden generar contingut d'interès en format àudio per les seves audiències.

Read 3503 times Last modified on Dilluns, 02 Març 2020 15:05